Glavni | Registracija | Prijava Dobro došli na VipZabavi! Molimo vas da se registrujete. Guest | RSS
Meni sajta
Pretraga
Volim te!
Ankete
Ocijenite sajt
Total of answers: 351
Tv Programi
Logovanje
Login:
Password:
Main » 2010 » January » 12 » Kameleon
1:35 PM
Kameleon


Nova „opel meriva" na tržište dolazi sredinom leta. Unapređenim sistemima zadržava status najfunkcionalnijeg malog vozila u klasi

Svet će uživo videti novu „merivu" na Ženevskom salonu u martu, a prodaja će početi na leto. „Opel" je zasad skinuo zavesu i otkrio prve zvanične fotografije.
Sadašnja generacija „merive" je na izmaku i svojevremeno se sjajno pokazala na testu Kurira, ali je najveća mana bio izgled. Sada se sve menja iz korena. Novi „multipraktik" osvaja izgledom, i to na prvi pogled. Stilisti su stvorili dinamično i elegantno vozilo. Oborena donja krovna linija u spoju sa „Opelovim" bočnim potpisom u vidu oštrice i talasastom linijom zadnjeg stakla daju sveži izražajan karakter i izgled.

Ipak, snaga nove „merive" dolazi iznutra. Ona je bila poznata kao lider po varijabilnosti, a tehničkim inovacijama odlučna je da taj status zadrži. To uostalom svi i očekuju jer je ona i tvorac i lider tržišta mini-monovolumenskih vozila sa milion prodatih jedinica u Evropi.

Najpre tu je nova generacija „fleks spejs" sistema, koji omogućava pomeranje zadnje klupe, odnosno varijabilnost prtljažnika. Sedišta se sada pomeraju ili preklapaju intuitivnije i s manje napora. Takođe, „Opel" nastavlja svoju ofanzivu revolucionarnim sistemima patentiranim u „insigniji" i „astri". Naime, zadnja vrata „merive" će se otvarati naopačke, odnosno od srednjeg stuba prema nazad. Na taj način olakšava se ulaz i izbegavaju „akrobacije" putnika prilikom ulaska u auto. Ovaj sistem nazvan je „fleks dors", a zbog bojazni od sumnji kupaca uspešno je testiran od 2006. godine i podržan nizom patentiranih sistema za zaključavanje, koje povećavaju bezbednost. Sve četvoro vrata otvaraju se pod rekordnim uglom od 84 stepena.

Takođe, na raspolaganju je ugrađeni nosač za bicikle (fleks fiks), ugrađen kao fioka ispod prtljažnika.
Kroz čitavu kabinu, prostor za odlaganje je znatno povećan sa pogodnim mestima za sitne predmete. Iz „Opela" obećavaju vodeći raspon prilagođavanja u klasi - 240 mm napred/nazad i 65 mm u visinu. „Krilovita" instrument tabla treba da poboljšava osećaj širine i prostranosti, dok su vajarske crte zadužene da za prijatan i futuristički ambijent. Pomenimo da unutrašnjost dolazi sa čak šest različitih nivoa boje i opreme. Nova „meriva" će se sklapati španskom gradu Saragosa.
Category: Film, Media & Fun | Views: 347 | Added by: Licina_oo7 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
VipZabava
Stihovi
Video Nedelje
Kursna Lista
VipZabava
- - - - - - - - - - - - - - - -
VipZabava
- - - - - - - - - - - - - - - -
Pozovi prijatelje na
Vip Zabavu
Bookmark and Share
- - - - - - - - - - - - - - - -
Subscribe
- - - - - - - - - - - - - - - -
Statistika

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright by ™ VipZabava Desing by Wampir ® 2024